Ο άνθρωπος

/Ο άνθρωπος
Ο άνθρωπος 2017-12-18T11:15:22+00:00

Ο Άνθρωπος

Πνεύμα ανήσυχο, δημιουργικό, με φαντασία, που δεν τον αφήνει να εφησυχάσει , αλλά διαρκώς τον ωθεί σε νέες επιχειρηματικές «εξερευνήσεις», ο Μιχάλης Κοτσιφάκης είναι ο ιδρυτής, το μυαλό και η ψυχή του «+Ουσία».

Τα χαρακτηριστικά αυτά είχαν φανεί, άλλωστε, από πολύ νωρίς. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, όταν εγκατέλειψε μια σίγουρη θέση στο Δημόσιο (το συντηρητικό «όνειρο» πολλών νέων και εκείνης της εποχής), για να μπει στην επιχειρηματική περιπέτεια στον χώρο της εστίασης. Πάντα με πρωτοποριακές ιδέες. Το «Μέλι», στην Καθολικής Εκκλησίας ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα συνηθισμένο cafe. Τα ζεστά κρουασάν του (ένα προϊόν όχι και πολύ διαδεδομένο στα μέσα της δεκαετίας του ’80 στην Ελλάδα) και η ίδια η «αύρα» του μαγαζιού μετέτρεπαν το μικρό αυτό cafe σε σημείο αναφοράς και τόπο συνάντησης για την νεολαία της περιοχής.

mezedopolio-ousia-peireas
mezedopolio-ousia-peireas5

Πολύ περισσότερο σε σημείο αναφοράς για μια εποχή του Πειραιά αναδείχθηκε το «1910», στην οδό Πύλης, στην Ευαγγελίστρια του Πειραιά. Το πρώτο Wine Bar της πόλης, ένα από τα ελάχιστα στο πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας. Τον τεράστιο κατάλογο ετικετών γνωστών ή λιγότερο γνωστών αλλά πάντα εκλεκτών κρασιών που είχε η κάβα του και την προσεγμένη κουζίνα του, συνόδευαν βραδιές ζωντανού προγράμματος – πολλές φορές με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, με αποτέλεσμα συχνά να επικρατεί το αδιαχώρητο.

Επόμενος επιχειρηματικός σταθμός ήταν το «Ελιξήριο» στην Δεληγιώργη, απέναντι από το νέο κτήριο του Πανεπιστημίου Πειραιά. Όχι απλώς ένα cafe για φοιτητές αλλά ένα μεζεδοπωλείο με αυλή, φροντισμένους μεζέδες και κέφι που μετέτρεπαν αυτό το στέκι σε πόλο έλξης για φοιτητές, αλλά και όσους μεγαλύτερους ήθελαν να μπουν, έστω και λίγο, στο φοιτητικό κλίμα. Ακολούθησε το μικρό cafe «Άρωμα» στην Κολοκοτρώνη, όπου ο Μιχάλης Κοτσιφάκης πρωτοτυπώντας άλλη μια φορά, πέρα απ’ τα συνηθισμένα καφέ, τυρόπιτες, τοστ, κρουασάν κλπ. προσέφερε καθημερινά στους επαγγελματίες των γραφείων του κέντρου αλλά και τους περαστικούς κάτι τόσο απλό και σπάνιο ταυτόχρονα, σπιτικό φαγητό! Από το 1999 οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μιχάλη Κοτσιφάκη επικεντρώνονται στο γνωστό εστιατόριο «+Ουσία» στον πεζόδρομο Παλαιολόγου στο κέντρο του Πειραιά, στην πλατεία Τερψιθέας.

Ο Μιχάλης Κοτσιφάκης είναι εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Δείτε τα πιάτα ημέρας εδώ